Pago de Tharsys Brut Nature (Gorgone)

Pago de Tharsys Brut Nature (Gorgone)

Pago de Tharsys Brut Nature (Gorgone)
Type: Cava
Druifsoort: Macabeo, Chardonnay
Oorsprongbenaming: DO Cava/Valencia
Domein: Pago de Tharsys, Requena, Valencia
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 1
Prijs (excl.BTW): € 26,40
Prijs (incl.BTW): 31,94

Omschrijving:

Eén van de Gorgonen: de drie godendranken van Pago de Tharsys (elk apart verpakt in houten kist met transparant deksel) zijn opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie: de wondermooie zussen Medusa, Stheno and Euryale. Zij waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena  op de hals haalden. Poseidon werd verliefd op Medusa  en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Die ontstak in woede en veranderde de drie gezusters in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar. 

De Chardonnay- (20%) en Macabeo-druiven (80%) worden begin september met de hand geplukt. Ze komen pas samen na de eerste fermentatie. In januari gaan ze, verrijkt met gist, de oude ondergrondse kelder in, om 16 maanden te rijpen in tafels van 120 flessen, die regelmatig met de hand gedraaid worden. Ook het “onthoofden” gebeurt manueel, het verlies wordt aangevuld met dezelfde melange van de bronwijn. Zonder enige toevoeging van extra suikers krijgen de flessen tenslotte hun definitieve kurk.

Geelbleek met gouden vonken; de bubbels vormen een duurzame kroon in het glas. Witte bloemen, citrus, mandarijn en herinneringen van hooi, gebak en droog fruit in de neus. De wijn valt goed aan in de mond, puur en met een opmerkelijke zuurte. Romig, lang en rond, terwijl de bloemen de toon blijven aangeven in de neus.