Pago de Tharsys Rosado (Gorgone)

Pago de Tharsys Rosado (Gorgone)

Pago de Tharsys Rosado (Gorgone)
Type: Cava
Druifsoort: Garnacha
Oorsprongbenaming: DO Cava/Valencia
Domein: Pago de Tharsys, Requena, Valencia
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 1
Prijs (excl.BTW): € 24,55
Prijs (incl.BTW): 29,71

Omschrijving:

Eén van de Gorgonen: de drie godendranken van Pago de Tharsys (elk apart verpakt in houten kist met transparant deksel) zijn opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie: de wondermooie zussen Medusa, Stheno and Euryale. Zij waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena  op de hals haalden. Poseidon werd verliefd op Medusa  en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Die ontstak in woede en veranderde de drie gezusters in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar. 

100% Garnacha voor een mooie, levendige kersenkleur, rode fruitaroma’s en een lange, aangename finale in de mond. 16 maanden gerijpt in tafels van 180 flessen en met de hand gedraaid.

Naast de zachtrode kleur valt ook de stevige, kleine en keurige bubbel op in het glas. In de neus legt het rode fruit de klemtoon op intense aroma’s van aardbeien en frambozen, samen met lichte toetsen van gebak en afgerond met aromatische kruiden. Een delicate romige, zijdeachtige sensatie verwent de mond, met een verfrissend einde dat doet denken aan groene appels. Aangenaam als aperitief en perfecte gezel voor licht gekruide vleesgerechten en desserts.