Tharsys Unico Blanc de Negre (Gorgone)

Tharsys Unico Blanc de Negre (Gorgone)

Tharsys Unico Blanc de Negre (Gorgone)
Type: Schuimwijn
Druifsoort: Bobal
Oorsprongbenaming: DO Utiel-Requena (Vino espumoso método tradicional)
Domein: Pago de Tharsys, Requena, Valencia
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 1
Prijs (excl.BTW): € 31,82
Prijs (incl.BTW): 38,50

Omschrijving:

Eén van de Gorgonen: de drie godendranken van Pago de Tharsys (elk apart verpakt in houten kist met transparant deksel) zijn opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie: de wondermooie zussen Medusa, Stheno and Euryale. Zij waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena  op de hals haalden. Poseidon werd verliefd op Medusa  en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Die ontstak in woede en veranderde de drie gezusters in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar. 

100% Bobal, een rode druif, vandaar: “blanc de negre”. De typische variëteit van de streek maakt van deze Espumosa de Calidad een verrukkelijke ervaring.

Geelgroenig, matig bleek en helder met veel bubbels die zich losmaken van de bodem van het glas, geuren meebrengend van aromatisch en delicaat fruit zoals abrikoos, mispel, appel en peer. Gemengd met subtiele zuivelessenties, geroosterde amandelen en witte bloemen. Duurzame bubbels beroeren de tong op bijzondere wijze, samen met uitstekende zuren die zorgen voor structuur, frisheid en een lange, smaakvolle afdronk, die herinnert aan vers fruit en exotische citrus. Fantastisch om zo te drinken, maar ook fijn bij vis, oosterse gastronomie en risotto’s