Topcava's

Topcava's "De drie Gorgonen"

Topcava's
Type: Cava
Oorsprongbenaming: DO Cava
Domein: Pago de Tharsys, Requena, Valencia
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 1
Prijs (excl.BTW): € 82,77
Prijs (incl.BTW): 100,15

Omschrijving:

De drie godendranken van Pago de Tharsys zijn opgedragen aan de drie Gorgonen uit de Griekse mythologie: de wondermooie zussen Medusa, Stheno and Euryale. Zij waren zo mooi dat ze zich de jaloezie van Athena op de hals haalden. Poseidon werd verliefd op Medusa en verleidde haar in één van de tempels van Athena. Die ontstak in woede en veranderde de drie gezusters in afzichtelijke monsters met bronzen vleugels, klauwen, slagtanden en slangen als haar. 

Houten kistje met transparant schuifdeksel.

Pago de Tharsys Brut Nature (DO Cava, Valencia)

De Chardonnay- (20%) en Macabeo-druiven (80%) worden begin september met de hand geplukt. Ze komen pas samen na de eerste fermentatie. In januari gaan ze, verrijkt met gist, de oude ondergrondse kelder in, om 16 maanden te rijpen in tafels van 120 flessen, die regelmatig met de hand gedraaid worden. Ook het “onthoofden” gebeurt manueel, het verlies wordt aangevuld met dezelfde melange van de bronwijn. Zonder enige toevoeging van extra suikers krijgen de flessen tenslotte hun definitieve kurk.

Geelbleek met gouden vonken; de bubbels vormen een duurzame kroon in het glas. Witte bloemen, citrus, mandarijn en herinneringen van hooi, gebak en droog fruit in de neus. De wijn valt goed aan in de mond, puur en met een opmerkelijke zuurte. Romig, lang en rond, terwijl de bloemen de toon blijven aangeven in de neus.

Pago de Tharsys Rosado (DO Cava, Valencia)

100% Garnacha voor een mooie, levendige kersenkleur, rode fruitaroma’s en een lange, aangename finale in de mond. 16 maanden gerijpt in tafels van 180 flessen en met de hand gedraaid.

Naast de zachtrode kleur valt ook de stevige, kleine en keurige bubbel op in het glas. In de neus legt het rode fruit de klemtoon op intense aroma’s van aardbeien en frambozen, samen met lichte toetsen van gebak en afgerond met aromatische kruiden. Een delicate romige, zijdeachtige sensatie verwent de mond, met een verfrissend einde dat doet denken aan groene appels. Aangenaam als aperitief en perfecte gezel voor licht gekruide vleesgerechten en desserts.

Tharsys Unico Blanc de Negre (Vino espumoso – método tradicional)

100% Bobal, een rode druif, vandaar: “blanc de negre”. De typische variëteit van de streek maakt van deze Cava een verrukkelijke ervaring.

Geelgroenig, matig bleek en helder met veel bubbels die zich losmaken van de bodem van het glas, geuren meebrengend van aromatisch en delicaat fruit zoals abrikoos, mispel, appel en peer. Gemengd met subtiele zuivelessenties, geroosterde amandelen en witte bloemen. Duurzame bubbels beroeren de tong op bijzondere wijze, samen met uitstekende zuren die zorgen voor structuur, frisheid en een lange, smaakvolle afdronk, die herinnert aan vers fruit en exotische citrus. Fantastisch om zo te drinken, maar ook fijn bij vis, oosterse gastronomie en risotto’s.