TIJDELIJK Artajo Albador Frutado BIO ongefilterd 1 l

TIJDELIJK Artajo Albador Frutado BIO ongefilterd 1 l

TIJDELIJK Artajo Albador Frutado BIO ongefilterd 1 l
Type: Olijfolie
Druifsoort: Arbequina
Oorsprongbenaming: Navarra
Domein: Aceite Artajo, Tudelo
Inhoud: Fles (1 liter)
Minimum aantal: 1
Prijs (excl.BTW): € 12,74
Prijs (incl.BTW): 13,50

Omschrijving:

Ongefilterd: direct van de boom op uw tafel

Vers geperst sap van biologische olijven. Koude extractie extra virgin olijfolie van 100% Arbequina met een uitzonderlijk lage aciditeit van maximum 0,2°. 

Ongefilterd sap is enkel te verkrijgen in de maanden na de oogst en wordt gebotteld in flessen van wit glas, zodat de zachtgroene kleur optimaal tot zijn recht komt. Ongefilterde olijfolie is extra goed voor de gezondheid. Ze heeft immers een hoger gehalte aan antioxidante polyfenolen. Zitten in extra virgin olijfolie apolaire vetoplosbare polyfenolen, in de ongefilterde versie zitten bovendien polaire, wateroplosbare polyfenolen.

Hoogstaande olijfolie die uitmunt in kleur, smaak en aromatische intensiteit, met plantaardige boventonen (tomaat, groene peper en vijgenboom) op een fruitbasis van groene banaan en appel. Intens fruitig met een evenwichtige relatie tussen bitter en kruidig. Een brede, complexe sensatie voor de smaakpapillen, waarbij een fijne bitterheid de aroma's versterkt en harmonieert in een persistente finale van kruiden en wilde amandel.