PROMO ROOD Gilluna 2005 € 19,95 ipv 29,95

PROMO ROOD Gilluna 2005 € 19,95 ipv 29,95

PROMO ROOD Gilluna 2005 € 19,95 ipv 29,95
Type: Stille wijn
Druifsoort: 95% Tinta de Toro, 5% Garnacha
Oorsprongbenaming: DO Toro
Domein: Bodega Gil Luna
Jaartal: 2005
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 6
Prijs (excl.BTW): € 16,49
Prijs (incl.BTW): 19,95

Omschrijving:

Achter de bodega Gil Luna gaan drie vrouwelijke wijnmakers schuil: moeder Luna en twee dochters. Zij leerden het vak van vader wijndesigner Wences Gil, de bezieler van de bodega Vega Sauco en gerespecteerd proever in de wijnwereld. De nieuwe bodega Gil Luna kwam onder zijn mentorschap tot stand. Zijn dochter, landbouwingenieur en vinologe Patricia Gil Luna is het gezicht van het nieuwe bedrijf. (Luna is de familienaam van de moeder)

De grootste passie van de wijnmakers van Gil Luna is de crianza, het opvoeden van de wijn. Jaar na jaar werken zij aan het ‘grootbrengen’ van hun creaties.

In de DO Toro (vallei van de Duero) viert de Tinta de Toro, een lokale variant van de romantische Tempranillo, hoogtij.

GilLuna, het paradepaardje van de drie Luna’s draagt de naam van de geestelijke vader én moeder. Voor deze topwijn vertrekken de makers opnieuw van de 95% Tinta de Toro en 5% aromatische Garnacha. Minstens twee volle jaren verblijft deze gran reserva in Franse eik om vervolgens, geflest, nog meerdere jaren in de bodega te blijven.

Ook hier toont zich de karakteristieke diepdonkere kleur van zwarte kersen aan het oog. Terwijl weldra aroma’s opstijgen van pruimen en kersencompote, spatten indische inkt en wat delicate chocolade- en tabaktonen. In de mond volvlezig met sterke, ronde tannines, heel geconcentreerd met een lange intens afdronk van morelkersen, bittere chocolade en balsem.

Groots gezelschap bij rood vlees, grillgerechten, stoofpotten en kaas.

Peñin: 88 punten