Sinforiano Reserva

Sinforiano Reserva

Sinforiano Reserva
Type: Stille wijn
Druifsoort: Tempranillo
Oorsprongbenaming: DO Cigales
Domein: Bodegas Sinforiano, Mucientes (Valladolid)
Jaartal: 2009
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 1
Prijs (excl.BTW): € 19,42
Prijs (incl.BTW): 23,50

Omschrijving:

100 % Tempranillo van stokken van om en bij de 100 jaar oud. Deze edele druiven worden vanzelfsprekend met de hand geplukt en nauwkeurig op kwaliteit geselecteerd. De wijn komt enkel uit in de beste wijnjaren en krijgt een zorgvuldige opgevoeding: 18 maanden rijping in nieuwe vaten van Franse en Amerikaanse eik, vervolgens oudering in de fles gedurende minstens 2 jaar, voor de wijn op de markt komt. Hij zal nog verder verbeteren in de fles en blijft op dronk tot 2019.

Donkerrood als zwarte kers met violette ondertoon. Rijp, kruidig fruit in de neus, met wat ceder, tabak, viooltjes, romige eik, geroosterd. Genereus boeket van opgelegde framboos, bramen en aardbei, met hints van marmelade. Mondgevoel van gladde textuur, krachtig, koffiebrand met donkere bessen en ronde tannines. De sojatoets op het einde zorgt voor een levendige finish met de nasmaak van zwart fruit.

Paart uitstekend met kruidige visgerechten, vlees van de grill of het rooster, lamsschotels, eend, patrijs en rijpe of blauwe kaas

Beperkte productie van 6.000 flessen.

Peñin: 92 punten

Parker: 88 punten, op dronk tot 2020

Grote gouden medaille Concours Mondial van Brussel 2015