NIEUW Casual

NIEUW Casual

NIEUW Casual
Type: Stille wijn
Druifsoort: 70% Garnacha, 30% Graciano
Oorsprongbenaming: DO Navarra
Domein: Vitivinicola Tandem
Jaartal: 2016
Inhoud: Fles (75 cl)
Minimum aantal: 6
Prijs (excl.BTW): € 7,40
Prijs (incl.BTW): 8,95

Omschrijving:

Het Latijnse woord "casual" betekent "per ongeluk" of "toevallig". In 2008 probeerde de wijnmaker een 'blanc de noir' de maken met Pinot Noir druiven. Bij het binnenkomen van de druiven brak de vultrechtermotor, waardoor er een ongewild contact was met de druivenschillen, en de beoogde witte wijn rose kleurde. Het was een gelukkig toeval en het is mooi meegenomen dat "casual" in modern taalgebruik ook ontspannen, informeel, nonchalant, vrije tijd ... betekent

Nu gaan de schillen van de rode Garnacha's en Graciano's dus voor vijf uur mee in de inox tanks vóór ze aan de 20 dagen durende fermentatie beginnen. Vervolgens blijft de wijn op zijn droesem voor drie maanden, terwijl hij omgeroerd wordt in de inox vaten om meer volume en textuur in het palet te krijgen.

Leun ontspannen achterover en geniet van de mooie bleekrose kleur in uw glas. Elegant geparfumeerd in de neus met florale aroma's van rozen, bosbessen, aardbeien en kersen. Verrassend op de tong, fris, rond en mineraal. Een lichtvoetig bergwijntje dat uitstekend paart met tapas, pasta, vis, zeevruchten, rijst, sushi en lichte kaas. Ook een aangenaam aperitiefwijntje.

Bourgondische fles met draaitop.